Allt fler länsbor går den bekväma middagsvägen och köper en färdig matkasse.
Mat

Färdiga matkassar hjälper länsbor ut ur falukorvsträsket – men vad säger plånboken?

6:16 min

Var och varannan matbutik i länet säljer nu egna varianter av den färdiga matkassen. Råvaror och recept till veckans middagar för hela familjen i en papperspåse – så slipper du stressen med att komma på maträtter att laga varje kväll. Men hur prisvärda är de färdiga matkassarna?

År 2011 blev den färdiga matkassen årets julklapp för att rädda alla stressade barnfamiljer ut ur falukorvsträsket. Då beställde man den oftast på nätet och fick den levererad hem till dörren. I dag kan du välja bland en uppsjö av färdiga matkassar som du kan beställa och hämta i olika mataffärer i länet.

Men hur bra är de färdiga matkassarna för plånboken? Hur mycket dyrare blir det att få råvarorna till veckans middagar serverade i en kasse, jämfört med att gå runt i butiken själv och handla efter egna recept? Eller är det så att man sparar både pengar och hälsan genom att sluta ströhandla?

Konsumentrådgivare Ingrid Krylén berättar om för och nackdelar med de färdiga matkassarna

Hur prisvärd är den färdiga matkassen för dig? Skriv en kommentar!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista