Östersunds skidstadion. Foto: Emelie Andersson
skidskytte

Östersunds skidstadion utsedd till nationalarena för skidskytte

I samband med firandet av Svenska skidskytteförbundets 25-års jubileum i helgen utsågs Östersunds skidstadion till svensk nationalarena för skidskytte. Med nationalarenan vill skidskytteförbundet markera att Östersund är platsen för de främsta internationella arrangemangen som förbundet kan arrangera och stå som värd för.

Nationalarenan kommer även att bli basen för Skidskytteförbundets kansli med tillhörande personal som under våren 2014 kommer att flytta in på arenan. När invigningen av Nationalarenan ska äga rum är inte fastställt än.

Östersunds kommun gör nu tillsammans med regionförbundet i Jämtland en uppgradering av arenan där det byggs ett nytt mediecenter med antidopningskontroll och områden för aktiva, fans, tävlingsadministration och TV-produktion utvecklas. Totalt beräknas de nya investeringarna kosta cirka 45,5 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".