Graham Potter vill fortsätta sina hittills så framgångsrika resa tillsammans med ÖFK. Foto: Roland Olsen
Fotboll

Graham Potter: "ÖFK var enda alternativet"

1:33 min

För många fotbollssupporters i Östersund var det ett glädjebesked när ÖFK-tränaren Graham Potter skrev på ett nytt treårskontrakt.

För P 4 Jämtland berättar han att det var ett lätt beslut att ta och att han hoppas kunna övertala jagade backen Samuel Mensah att också stanna.

- Den resa vi gjort tillsammans i ÖFK har varit speciell och har betytt väldigt mycket för mig, säger Graham Potter, och han ser fram emot att fortsätta den resan.

- Det har hela tiden stått högst på önskelistan att stanna i Jämtland, och huvudfrågan har varit om den övriga familjen var beredd på att stanna. Och familjen har hela tiden varit väldigt stöttande.

Och Potter hävdar att han inte haft några andra konkreta anbud att ta ställning till - även när P 4 Jämtland försöker pressa honom på den punkten.

Det har ju ryktats om att både klubbar i Sverige och England visat intresse.

- Nej, faktiskt inte. Ni känner väl mig, jag är en ärlig person, säger Graham med ett lite finurligt leende.

Efter nästan tre år i Östersund - och ytterligare tre år framför sig börjar Graham nästan känna sig som en jämte - om man bortser från språket då. Graham förstår svenskan, men häcklas varje dag av närstående att han inte lärt sig prata mer - så nu lovar han bättring...

Närmast väntar ett hårt jobb med att forma nästa års ÖFK-trupp, Hur många nya spelare som kommer in beror på hur de egna med utgående kontrakt agerar.

En som säkerligen uppvaktas av större klubbar är backen Samuel Mensah.

- Jag ska ha ett samtal med Samuel i dag. Han har varit väldigt värdefull för oss och vi ska hjälpa honom att ta rätt beslut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista