Stafettgäst

Årets innovatör Stig Engström veckans stafettgäst i P4 Jämtland

39 min

Stig Engström, grundare och chef/huvudägare i Engcon i Strömsund, utsågs till årets innovatör vid Guldgalan för länets företagare förra veckan.

Stig Engström fick utmärkelsen med följande motivering:

"Priset går till en person som långsiktigt arbetat med sina innovativa idéer och lyckosamt introducerats dessa på marknaden. Samtidigt har han lyckats skapa en stabil innovativ företagsstruktur och därmed under många år visat upp vinst som är årets tema. Genom att samtidigt stödja andras idéer är han en god förebild och inspirationskälla till andra innovatörer."

Engcon  är världens ledande tillverkare av tiltrotatorer.

1990 grundade Stig Engström Engcon AB, och började utveckla tiltrotatorer i hemorten Lidsjöberg, i norra Jämtland. Engcon är samlingsnamnet för de olika bolagen i koncernen: Engcon Holding AB är moderbolaget, med dotterbolagen Engcon Nordic AB (tidigare Engcon AB), OY Engcon Finland AB, Engcon Germany GmbH, Engcon UK Ltd och Engcon Poland Spzoo.  Engcon har också dotterbolag i Danmark och Frankrike.

Engcons verksamhet gäller i första hand  tillbehör till grävmaskiner. Genom samarbete med företaget Drivex täcker Engcon hela behovet av tillbehör sedan man tagit in skopor, rivtänder och asfaltskärare i det ordinarie sortimentet.

Engcon är också majoritetsägare i Mählers, Rossön.

Källa: Wikipedia