Stormen Hilde

Frostvikenbor kan tvingas vänta veckan ut på att få strömmen åter

1:46 min

Runt 400 av kraftbolaget Blåsjön Näts kunder i Frostvikenområdet är fortfarande utan ström efter stormen Hilde i helgen.

Peter Åberg, lokal kontaktman och ansvarig vid Blåsjön Nät säger till P4 Jämtland att bedömningen i nuläget är att för en del kunder kan det dröja i vart fall den här veckan ut innan de får strömmen tillbaka.

Det är strömlöst framförallt i området från Jormvattnet och norrut mot Stora Blåsjön. Men också i ett område mellan Bågede och Svaningen.

Uppröjningsarbetet i området har försvårats av att det snöade rejält i området och kom mellan 30 och 40 centimeter nysnö under stormdygnet och stora mängder skog har fallit och lagt sig även över vägar och ledningar.

Blåsjön Nät har totalt drygt 1500 elabonnenter i Frostvikenområdet.

Elbolaget hoppas i dag eller i morgon bli klara med att åtgärda högspänningsledningarna i trakten, för att därför kunna början inrikta sig på lågspänningsledningarna, ut till hushållen.

Blåsjön Nät har ett 30-tal linjemontörer i full aktion ute med att avhjälpa felen - en stor del av dem är inlånad personal från andra kraftbolag, bland annat från södra Sverige.

Stormen Hilde

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.