Svenska landslaget i rullstolscurling som åker till Paralympics i Ryska Sotji i mars 2014. Nedre rad från vänster: Patrik Kallin, Kristina Ulander och Zandra Reppe (Östersund). Övre rad från vänster: Mats Malbergs (coach), Glenn Ikonen, Jalle Jungnell, Monika Malbergs (coach), Gert Erlandsson (reserv). Foto: Svenska Curlingförbundet
Paralympics

Östersundaren Zandra Reppe med curlinglandslaget till Paralympics

Bågskytten Zandra Reppe från Östersund är uttagen till Paralympics i Sotji i mars.  Men det är inte som bågskytt hon är uttagen just nu utan som deltagare i det svenska mixedlaget i rullstolscurling.

Hon kommer att tävla med Jalle Jungnell, Glenn Ikonen, Patrik Kallin och Kristina Ulander.

– Det känns jättekul, det är ett superlag och vi har väldigt roligt tillsammans och coacherna lyfter verkligen laget!, säger Zandra Reppe till P4 Jämtland.

Reppe är fortfarande aktiv som bågskytt men började spela curling för ett år sedan och i våras tävlade hon i sitt första SM och hon räknar med att kunna fortsätta tävla på landslagsnivå i båda sporterna.

– Det är två olika säsonger, en vinter- och en sommaridrott och båda är precisionsporter så de kompletterar varandra jättebra, säger Zandra Reppe.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".