Skoter

Klartecken för Arctic Cat Cup

Nu är det klart att snöskotertävlingen Arctic Cat Cup på Gräfsåsens skoterstadion i Östersund kommer att kunna köras i helgen - trots tidigare oro för snöbrist.

Bristen på snö och det extrema mildvädret har skapat en viss oro för om arrangemanget skulle kunna genomföras den här planerade helgen, men det senaste snöfallet och det kalla vädret som väntas gör att tävlingen är säkrad.

Tävlingen i helgen är den 42:a i ordningen, drygt 200 deltagare har anmält sig från hela Sverige och Europa och det är en liten ökning jämfört med förra året.

Deltagarna kör i fem olika klasser, från knatteskoterbarnen i femårsåldern till proffsklasserna som har flest deltagare med totalt 150 anmälda.

Förra årets succé med uppvisningstävlingen på Jämtkraft Arena blir inte av i år.

– Läktaren på ena kortsidan gör att banan blir för liten, säger Roger Strandberg, pressansvarig för Arctic Cat Cup.

Istället körs tävlingen Duells Duell på Gräfsåsen där förarna kör två mot två i snabba korta heat.

Åtta förare väljs ut och kommer att lottas för att köra mot varandra, till dess att en förare återstår och den vinner en ny skoter.

Hemmahoppen inför helgens tävling är Marcus Ogemar Hellgren, som är svensk mästare i PRO Stock, och Marcus Johansson som har varit och tävlar i USA under försäsongen med en tredje placering som bästa resultat.