Kennet Olsson, besökare värmestugan Östersund. Foto Staffan Andersson
Samhälle

Oro inför ännu en flytt av Värmestugan

Kennet Olsson: De borde tänka på oss så vi har någonstans att gå
1:28 min

Än en gång ska Värmestugan i Östersund flyttas. Den här gången från Pingskyrkan till ännu okända lokaler i Svenska kyrkans regi. En av värmestugans besökare, Kennet Olsson, tycker att det är viktigt att verksamheten blir kvar.

Kennet Olsson besöker ofta värmestugan i Östersund. Han säger så här om att verksamheten nu ska flyttas igen:

– Det är inget man kan säga något om för det är höjdarna som bestämmer, men de borde tänka på oss så att vi ha någonstans att ta vägen.

Svenska kyrkan tar över värmestugan från Pingstkyrkan men fortfarande saknas det en lokal att driva verksamheten i. Pingstkyrkan ansåg att de inte kunde fortsätta driften med de bidrag som Östersunds kommun var villig att ge.

Kennet Olsson tycker att det var kortsiktigt tänkt av kommunen att inte ge det stöd som Pingstkyrkan begärde - och oroas över vad som händer om det blir glapp mellan lokalbytena. Kennet Olsson efterlyser även längre öppettider för värmestugan, på helger och vardagar. I nuläget stänger de klockan tre och då händer det som brukar ske.

– Då går jag och ner på stan och köper någon pilsner och sätter mig i ett garage och svingar burk och snackar sönder kvällen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".