Lisa Jungell och Erik Östling från Gårdsnära i Jämtland är gästkockar hos Fia Gulliksson i Meny. Foto: Lisbeth Hermansson/SR.
Radio

Jämtländska Meny har säsongspremiär idag

Fia Gulliksson programleder en ny säsong av Meny i P1
0:39 min

I dag har radioprogrammet Meny med Fia Gulliksson nypremiär i vår grannkanal P1. Programmet görs den här våren för tredje året i rad av Fia Gulliksson och hennes redaktion i Östersund.

I det första programmet lagar Fia Gulliksson mat i Duved med matentreprenörerna Lisa Jungell och Erik Östling från IT-söktjänsten Gårdsnära.

Med hjälp av lokala råvaror lagas bland annat rödbetscarpaccio, oxkind och kalvdans.
– Vi kryddar som vanligt med ett nordligt, jämtländskt och medvetet perspektiv, säger Fia Gulliksson.

Förutom att vara radioprogramledare driver Fia Gulliksson sin egen krog och kallar sig gärna kalaskokerska. Hon brinner för mat lagad av goda lokala råvaror och är utsedd till Jämtlands matambassadör av regeringen.

Under vårsäsongen kommer Fia Gulliksson göra 24 avsnitt av Meny i P1. Programmet sänds i FM-radion på torsdagar 10.03 med repris lördagar 00.02 och 14.03 och på webben eller i SR Play-appen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".