Foto: Jessica Gow/TT
Polis

Festdeltagare hördes aldrig i mordutredning

Anders Engström: "Varför hör de inte alla som var där?"
1:29 min

Vänner och bekanta till den man som hittades död i ett trapphus på Frösön på nyårsdagen, reagerar nu på varför polisen inte har talat med dem.
– Vi kan ha varit de sista som såg honom i livet, säger Anders Engström som var på nyårsfest med den nu döde mannen.

– Varför är det ingen av oss som var på festen som får frågan om man vet nånting, säger Anders Engström.

Han hör till det sällskap på cirka 15 personer som var på nyårsfest tillsammans med den nu döde mannen. Mannen hittades sedan död på nyårsdagen med skallskador och polisen rubricerade det hela som mord.

Förundersökningsledaren Sanna Mattsson vill i dag inte ställa upp på en bandad intervju, men säger att de nu tror sig ha en klarare bild av vad som hänt och att det förmodligen inte rör sig om ett brott. Sanna Mattsson säger också att de hört några av festdeltagarna och att det räcker.

– Om nu festdeltagarna tror sig ha viktig information som polisen kan ha nytta av, varför hör de inte av sig då, säger Sanna Mattsson till P4 Jämtland.

Anders Engström ställer sig frågande till om polisen verkligen utreder alla tänkbara scenarion.

– I dagsläget tror dom att det är en olycka men utesluter inte heller brott. Så länge polisen inte gör det så måste man väl prata med alla som var på festen? Det var ju de sista timmarna i hans liv, säger Anders Engström.

Polisen har ännu inte fått resultatet från den undersökning som görs av rättsläkare i Umeå om dödsorsaken. Tills dess kvarstår rubriceringen mord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".