"Jag bryr mig och vill göra något för andra", säger Emma Arnesson. Foto: Leif Landin/Sverigesradio
Samhälle

Hej Främling hjälper flyktingar att åka skidor

2:36 min

Snart drar den gamla slalombacken i Brunflo igång. Det är eldsjälarna bakom projektet "Hej främling" som ser till att det blir liv i anläggningen igen. De ska starta skid- och skridskoskola för flyktingar.

Emma Arnesson är en av tre som nu startar skid- och även skridskoskola för nyanlända flyktingar. Igår kväll hölls ett första informationsmöte på flyktingförläggningen i Grytan, och intresset var stort.

– Det gick verkligen helt fantastiskt, över förväntan! Vi hade 64 personer som kom till mötet varav 60 anmälde sig direkt!, säger Emma Arnesson.

Tillsammans med Brunflo IF så drar de nu igång skidbacken och erbjuder även längdåkning och skridskor. Eftersom intresset nu blev så stort, så har man ont om utrustning.

– Vi letar överallt efter utrustning, framförallt efter längdutrustning och skridskor. För den som vill hjälpa finns alla information på vår Facebooksida "Hej Främling", säger Emma Arnesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista