Ingen freestylevärldscup på hemmaplan i Åre för Fredrik Sätherberg (bilden) i vinter. Foto: SR
Freestyle

Åre tvingas ställa in världscuptävlingar i vinter

" Vi har inget stöd från Årenäringen" Anders "Mascot" Olofsson
3:03 min

Det blir inga världscuptävlingar i freestyle i Åre i vinter. 400 000 kronor saknades för att årets tävlingar - som skulle bli sjätte vintern i rad -  skulle kunna genomföras.

8 mars var bokat för tävling, det vill säga samtidigt med när alpina världscupcirkusen kommer till byn. 

Men på grund av ebb i kassan för Årearrangörerna, att ekonomin inte håller tvingas man lämna walk-over och ställa in tävlingarna. Den lokala slalomklubben har efter fyra deadlines tvingats ta ett beslut om att ställa in tävlingarna.

Tidigare år har Åre slalomklubb haft en garanti från Årenäringen, men det fanns inte i år. Det har sammanfallit med en ökad konkurrens om sponsorerna.
Slalomklubben törs inte riskera några klubbpengar som ska gå till barnens träning och tävling, säger tävlingsgeneralen Anders "Mascot" Olofsson till P4 Jämtland.

Nu får barnen inte se sina förebilder på hemmaplan

Eftersom världscuptävlingen skulle köras efter OS så tror Olofsson att FIS inte ersätter tävlingen på ny ort.
Åre Slk ska nu gå vidare och titta på hur de kan attrahera marknaden för att kunna arrangera världscuptävlingar nästa år.

Det kommer ändå att bli en puckelfest i Åre. Skaninaviska Mästerskapen kommer att hållas första helgen i april med åkare från Sverige, Finland och Norge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".