Polis

Olycka och inte mord bakom dödsfall på Frösön

Det var en olycka som orsakade dödsfallet när en man natten mot nyårsdagen hittades död i ett trapphus på Frösön. Idag kom beskedet från rättsläkarna i Umeå.

Polisen avskriver nu misstankarna om mord.

– Den rättsmedicinska undersökningen visar att han dog av skallskadorna som han ådrog sig i fallet. Det finns inga andra skador på kroppen än de på huvudet och det var de som orsakade hans död, enligt obduktionen, säger Per Thelin.

Tekniska undersökningen, ett hundratal förhör och den rättsmedicinska undersökningen pekar alla åt samma håll, att det var en olycka och att mannen trillade i trappen.

Mannen hade varit på en fest men lämnat den och tagit bussen därifrån. Men han kom aldrig hem och på morgonen efter hittades han död i ett trapphus som inte var hans eget.

– Vad han gjorde i det där huset vet vi inte, om han var på väg att hälsa på någon bekant eller om han gått fel får vi aldrig veta, men däremot vet vi med bestämdhet att det är en olycka, säger Per Thelin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".