Britta Johansson Norgren i spåret. Arkivfoto: Anders Wiklund/TT
Längdskidor

Känd skidstjärna avstängd för fusk

OS-uttagna längdskidstjärnan och landslagsåkaren Britta Johansson Norgren har stängts av från Mittuniversitetet på grund av fusk.

Det var när Britta Johansson Norgren, som studerar vid Mittuniversitetet i Sundsvall, lämnade in en skriftlig rapport i kursen idrottspsykologi som examinatorn fattade misstankar om fusk. Vid en kontroll i Urkund, ett system där man kan kontrollera uppsatser, konstaterades att delar av hennes rapport plagierats rakt av.

Enligt Britta Johansson Norgren rör det sig om ett missförstånd mellan henne och läraren på kursen. Hon har medgett att vissa delar av rapporten varit kopierade, men hon trodde att det var så uppgiften skulle lösas.

Disciplinnämnden anser däremot att hon medvetet försökt vilseleda examinatorn och därmed gjort sig skyldig till en disciplinförseelse.

Avstängningen av Britta Johansson Norgren från Mittuniversitetet trädde i kraft den 20 december och gäller till och med den 31 januari, skriver allehanda.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista