SM i Mathantverk 2012 - fiskjurymedlemmarna Leif Mannerström och Karin Fagerståhl. Foto: Stéphane Lombard/Eldrimner
Utbildning

Ny mathantverksutbildning till Ås

Torstaskolan i Ås får tillsammans med Eldrimner starta en ny ettårig grundutbildning inom mathantverk. Utbildningen kommer att ha riksintag och starta hösten 2014.

Torsta AB är utbildningsanordnare och Eldrimner är genomförare av utbildningen som kommer att innehålla både teori och praktik inom bland annat mejeri, bageri, slakt och charkuteri .

– Mathantverk är en växande bransch som behöver ny och kompetent arbetskraft. Många etablerade mathantverkare har behov av att anställa utbildad personal. En grundutbildning som ger fördjupade kunskaper inom mejeri, bageri, slakt och charkuteri och förädling inom bär, frukt och grönsaker tillgodoser det behovet och bidrar även till flera nya mathantverksföretag, eftersom vi även vänder oss till dem som vill starta eget, säger Liv Ekerwald på Eldrimner.

Eldrimner är ett nationellt resurscentrum för mathantverk och det är Myndigheten för yrkeshögskolan som gett klartecken för utbildningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista