Arbetmiljö

Gränsen snart nådd varnar lärarförbundet

1:42 min

Konflikten som handlar om en chefs ledarstil har pågått i flera år, och är ett arbetsmiljöproblem. Och nu är snart gränsen nådd menar lärarförbundet.

Men alla i personalen delar inte samma bild. Det är ett 15-tal förskollärare som i ett brev till personalchefen på Ragunda kommun, skriver att de kommer att behöva stöd av företagshälsan med att få, som det heter, rätt verktyg i arbetet med att återskapa ett förtroende för sin chef.

När konflikten i höstas blev ohållbar, upprättades ännu en handlingsplan för de inblandade. Arbetet med den skall pågå fram till våren menar kommunen.

Men Lärarförbundet menar att trots tidigare handlingsplaner har läget inte på något sätt förbättrats. Och att gränsen snart är nådd.

- Ytterst kan det bli att vi måste ta hjälp av arbetsmiljöverket, och börja snegla på den arbetsrättsliga verktygslådan, säger Tony Wallgren.

Tomas Blom, skolchef i Ragunda, menar att det är för tidigt att se effekter ännu.
- Vi har precis startat en ny termin, och knappt kommit igång efter helgerna.

Tipsa oss på P4 Jämtland!

Den här nyheten har vi gjort tack vare ett tips från en lyssnare. Vill du tipsa oss om en nyhet - ring publikredaktör Camilla på 063-16 06 48 eller mejla p4jamtland@sverigesradio.se.

Vill du gå med i vårt Nyhetsnätverk - klicka här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista