Arkivfoto: Janerik Henriksson/TT.
Brott

Samtalsstöd till oroliga elever efter dramatiskt inbrott

1:37 min

I tisdags var det inbrott i en villa i Odensala i Östersund. Sonen i huset kom hem precis som inbrottet pågick, händelsen har skapat oro hos många barn och skolan där han går har nu erbjudit samtalsstöd.

Sonen i huset, 11-årige Jonas, kom hem precis när tjuvarna bröt sig in. När Jonas öppnade ytterdörren såg han glassplitter krossas och fönsterrutan i altandörren i en annan del av huset slås i bitar.

För Jonas blev det en chockartad hemkomst och händelsen har också väckt oro hos andra barn och på skolan har man fått många funderingar och frågor, berättar Anne Karlstedt som är rektor på Tavelbäcksskolan i Östersund.

– Just nu så tror jag nog alla är lite i chock, säger Anne Karlstedt.

Klassen där pojken går har fått samtalsstöd för att bearbeta händelsen, flera barn uttryckte oro för att samma sak skulle hända dom, om dom skulle våga gå hem själva och så vidare.

– Våra pedagoger och även specialpedagogen har pratat mycket om vad barnen kan göra och hur de kan hjälpas åt och vi erbjuder också extra samtalsstöd för de som känner att de behöver. Vi har också skickat hem brev till vårdnadshavarna om att det är viktigt att dom pratar med sina barn om det som hänt, säger Anne Karlstedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista