Björn Sandahl, styrelsens ordförande, och Lowissa Mannerheim, vd, på Optans Teknikland. Foto: Hans Andersson/Sveriges Radio.
Teknik

Teknikverkstad på Teknikland ska öka ungas teknikintresse

Teknikland får pengar till teknikverkstad
1:06 min

Till sommaren planerar Teknikland att öppna en teknikverkstad. De har fått 320 000 kronor från Skolverket.

Pengarna kommer från Skolverket men administreras av Tekniska museet. Fem projekt har fått pengar i år. Teknikland är ett av dom. Till sommaren räknar de med att öppna teknikverkstaden. De ska ha öppet på eftermiddagar och helger. Björn Sandal, ordförande i Teknikland, berättar om syftet med verksamheten:

– Det är för att öka teknikintresset. För att skapa förutsättningar för att fler väljer teknikyrken framöver.

På teknikverkstaden ska besökarna kunna jobba med tekniker från stenåldern fram till programmering av datorer. En pedagog kommer att vara knuten till verksamheten. Men finansieringen är inte riktigt klar. Kommunen skjuter till pengar men det är inte pengar som tas från skolverksamheten.

– Vi hoppas också att näringslivet ska vara intresserat att kliva in och stötta den här verksamheten, säger Björn Sandal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".