Skidskytten Fredrik Lindström förbereder geväret inför OS i Sotji Foto:Anneli Johansson/Sveriges Radio
Sport

Skidskytten Fredrik Lindström siktar mot flera medaljer vid OS i Sotji

11 min

Fredrik Lindström är en viktigt kugge i det svenska stafettlaget i OS i Sotji, men han vill även lyckas i de individuella loppen.

Jag är tillräckligt bra för att stå på pallen

Fredrik har varit med i landslaget sedan 2008 och har två VM-brons som bästa merit hittills. Nu siktar han högt på ALLA distanser i de Olympiska spelen i Ryssland. Vid OS i Vancouver för fyra år sedan var han med i stafettlaget som kom på fjärde plats.

Fredrik vill inte bara tänka på medalj vid stafetten. Han har störst fokus på de individuella tävlingarna och tror att både distansloppet med många skjutningar och sprintloppet ska passa.

Dagsformen avgör när det går bra.

Stämningen i landslaget är bra och de fem grabbarna som ska tävla i OS åker i morgon, lördag på träningsläger i Antholz för de sista finjusteringarna.
Det är en av de få orterna där det finns skjutvall på hög höjd. Vi vill vistas på rätt omgivning inför OS, berättar Lindström.

Vill inte lägga sig i debatten.
Däremot så vill inte Fredrik Lindström lägga sig i debatten om OS och mänskliga rättigheter.

-Jag känner mig ganska liten i sammanhanget, säger skidskytten. Jag åker dit och fokuserar på mina tävlingar och det jag ska göra där, det övriga låter jag gå förbi. Jag prioriterar det jag tycker är viktigast i OS och det är tävlingarna, säger Lindström avslutningsvis.

Tre av fem landslagsåkare som ska tävla för Sverige i OS bor i Östersund. Det är Fredrik Lindström, Tobias Arvissson och Christofer Eriksson.  I truppen finns också Björn Ferry och Carl-Johan Bergman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista