Jawan Carter var segerorganisatör när Jämtland besegrade bottenlaget Örebro. Arkivbild: Roland Olsen/Sveriges Radio
Basketligan

Jämtland höll på att tappa segern

1:13 min

Trots att ledningen krympt till en futtig poäng minuten före slutsignalen påstod Jämtlands coach Pontus Frivold att han inte var nervös för segern mot Örebro. En seger som till slut skrevs till 86-81.

Tro det den som vill. Om det där med nerverna alltså ...

– Nej, det var bara roligt. Jag tyckte vi hade kontroll på händelserna, och vi har visat tidigare att vi är starka i jämna matcher, hävdade Pontus Frivold.

Men det var allt annat än jämnt från början. Jumbolaget Örebro kändes knappt närvarande i inledningen, samtidigt som Jämtland kanske spelade säsongens bästa basket.

Efter fem minuter var det 24-8 till Jämtland, och över huvud taget såg hela första halvlek stabil ut. Gästerna hängde inte och det bara haglade fouls över Örebrospelarna.

Foultavlan såg ut som när det börjar bli färdigbombat i "Sänka fartyg" ...

I början av sista perioden hade Örebro efter en stark comeback fått häng igen, och trots att man hade fem spelare på fyra fouls tog man sig upp till ett poängs underläge, 80-79, med en minut kvar av matchen.

Jämtland redde ändå ut läget. Jawan Carter avslutade med fyra säkra straffar (mycket bra straffskytte hela matchen av Jämtland) och hemmasegern blev fem poäng, 86-81.

Förutom Carter får Brandon Peterson bäst betyg i Jämtland.

Nästa hemmmatch är derbyt mot Sundsvall på onsdag.

Jämtland-Örebro 86-81 (29-19, 22-14, 17-28, 18-20)

Poängbäst, Jämtland: Adama Darboe 23, Brandon Peterson 19, Jawan Carter 18. Örebro: James Brandon Hassell 22, Mario Pesut 18, Ronald Boggs 18.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista