Sture Bergwall hette förut Thomas Quick. Foto: TT.
Vård

Sture Bergwall kan flytta till Jämtland

Sture Bergwall, tidigare Thomas Quick kan flytta till Jämtland när han ska få sin öppenvård. Bergwall har en bror bosatt i Jämtland, och har tidigare sagt att han ska flytta hem till ett av sina syskon om han skrivs ut.

Chefsöverläkaren vid Östersunds sjukhus, Sverker Svensson  är tveksam skriver Dala-Demokraten som läst läkarens skrivelse till förvaltningsrätten.

Eftersom Bergwall inte haft permission på egen hand på 20-år, anser läkaren att det verkar "märkligt att gå från slutenvård till öppenvård och att förlägga den uppåt 40 mil från hemmakliniken".

– Det är anmärkningsvärt att chefsöverläkaren går in och försöker påverka förvaltningsrätten, kommenterar Sture Bergwall själv till tidningen.

Sture Bergwall tvångsvårdas på sjukhuset i Säter i Dalarna, men den rättspsykiatriska kliniken föreslog i början av januari att han ska överförs till öppenvård. Bergwall har de senaste åren friats från alla åtta mord han tidigare fällts för.

Senast den 28 februari ska kliniken ha tagit fram en vårdplan för honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista