Lyssnartips

Ingen tar ansvar för skabbräven i Torvalla

Lotta Petersen om skabbräven i bostadsområdet
1:24 min

En skabbräv i dåligt skick går runt i Torvalla i Östersund och många som bor där har reagerat att ingen tar hand om räven. En av dem är Lotta Petersen som varit i kontakt med både polis, kommun och sitt bostadsföretag men ingen tar tag i problemet.

– Jag tycker alla ska ta ansvar för räven är så rörlig och byter markägare hela tiden och då händer det någonting och man kan vara överens om att vi gör alla någonting.

Lotta Petersen har varit i kontakt med polis, kommun, länsstyrelsen och hennes bostadsföretag om problemet med räven och alla har bollat det vidare. Regelverket säger att det är fastighetsägaren som är ansvarig för att ta hand om det smittade djuret. Men problemet är att det handlar om ganska många fastighetsägare i området. Det är  privata villaägare, bostadsrättföreningar, samfälligheter, bostadsbolag och kommunen.

Det som fastighetsägaren ska göra är att anlita någon som har tillstånd från polisen för skyddsjakt i detaljplanerat område alternativt fånga i räven med hjälp av en rävfälla. Men problemet är fortfarande att någon fastighetsägare måste ta tag i det och betala för det. Lotta Petersen har sett räven på uteplatsen flera gånger och hon skulle kunna tänka sig ha rävfälla på där.

– Jag kan tänka på min baksida eftersom jag vet att den går där.

Tipsa oss på P4 Jämtland!

Den här nyheten har vi gjort tack vare ett tips från en lyssnare. Vill du tipsa oss om en nyhet - ring publikredaktör Camilla på 063-16 06 48 eller mejla p4jamtland@sverigesradio.se.

Vill du gå med i vårt Nyhetsnätverk - klicka här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".