Sture Bergwall. Foto: TT.
Psykiatrisk vård

Lagman ifrågasätter skrivelse om Sture Bergwall

Den för åtta mord friade Sture Bergwall vill flytta till Jämtland. Chefen för psykiatrin i Östersund, som i ett brev till rätten motsätter sig hans flytt, har ingen rätt att yttra sig i ärendet, säger lagmannen som utreder Bergwalls framtid.

Sture Bergwalls, tidigare Thomas Quick, framtid utreds just nu av förvaltningsrätten i Falun. Själv vill Bergwall flytta till sin bror i Undersåker om han släpps från den slutna vården vid Säters sjukhus. Just nu utarbetas ett förslag till en vårdplan som ska vara klar den 28 februari och därefter beslutar förvaltningsrätten om hans framtid.

Chefsöverläkare Sverker Svensson vid psykiatrin i Östersund skriver till rätten att man skulle frågå praxis om den eventuella utslussningen av Bergwall flyttas till Jämtland.

- Jag förstår inte varför den här chefsöverläkaren från Östersund yttrar sig. Han är inte part i målet, säger lagman Johan Montelius vid förvaltningsrätten i Falun och betonar att rätten inte kommer att ta någon hänsyn till Sverker Svenssons åsikter i ärendet:

- Vi får se det som en skrivelse från en utanförstående, helt enkelt.

Sverker Svensson säger till P4 Jämtland att han inte vill ge några som helst kommentarer till sin skrivelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista