Expo Norr har tidigare hållit till ute på gamla flygplatsen, på Frösö Park men dit ville man inte tillbaka, man befarar publiktapp om mässan ligger en bit utanför centrum. Foto: Sara Rönnberg/SR
Näringsliv

Expo Norr flyttar till travet

Varumässan Expo Norr flyttar till Östersundstravet. Tidigare har man hållit till i Z-hallen men eftersom den ska rivas i och med att Östersund Arena är klar så saknade man lokaler.

Att flytta ut till Frösö Park, där man också varit tidigare, var inte heller ett alternativ eftersom det är anses vara för långt bort och att man på så sätt riskerar att tappa besökare.

Bra för travet

Allt färre spelar på hästar och travet har svårt att få ekonomin att gå ihop, för dem är mässan i slutet av juni (26-29/6) ett välkommet tillskott.

– Det betyder mycket ekonomiskt, men också för att visa att travet är en möjlig arena även för andra aktiviter än trav, säger Jan Quicklund vd för Östersundstravet till P4 Jämtland.

I år har travet 25 travdagar, det är en minskning med tre dagar jämfört med tidigare år och en del av de besparingar som travet gör. Östersundstravet ska minska kostnaderna med 10 procent på all verksamhet under det här året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".