Olycka

Student från Karlstad dog i Åre

Det var en student vid Karlstads universitet som hittades död i Åre igår vid lunchtid. Mannen i 20-års åldern var där tillsammans med en stor grupp studenter från universitetet.

I Åre är det just nu studentveckor med tusentals studenter från många lärosäten på plats.

– Det här är en fruktansvärd tragedi. Våra tankar går till studentens familj i deras svåra och smärtsamma stund. Vi tänker också på hans vänner och de studenter som var med, säger Åsa Bergenheim, rektor vid Karlstads universitet.

Enligt polisen - som utrett händelsen - var det en olyckshändelse som orsakade studentens död. Mannen hittades död och fastfrusen i Susabäcken i närheten av Tott Hotell.

Mannen hade varit på en restaurang kvällen innan och enligt polisen är det troligt att mannen, när han var på väg tillbaka till sitt hotell, halkade och ramlade ner i Susabäcken.

Personal från Karlstads universitet reste upp till Åre under måndagskvällen för att möta och stötta universitetets studenter. Studenterna som är i Åre får stöd från den lokala krisstödsgruppen och kommer att erbjudas ytterligare krisstöd när de återvänder till Karlstad.

– Det som inträffat är oerhört sorgligt och svårt att greppa. Tankarna går till alla anhöriga, vänner och kurskamrater, säger Johnny Johansson, ordförande för Karlstad Studentkår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".