Östersundstidningar, ÖT. Foto Ingrid Marklund/SR
Lyssnartips

Protest i Änge mot tidningarnas prenumerationsformer

1:39 min

Tidningsprenumeranter i Änge protesterar mot att de måste betala för en internettjänst de inte vill ha. En del av dem har skrivit på en protestlista medan andra redan sagt upp sin prenumeration.

Vad tycker du om tidningarnas prenumerationer? Kommentera.

– Jag blir förbannad när man som prenumerant blir ålagd att betala för något extra som jag inte beställt och inte bett om att få. Det är många som planerar att säga upp sitt abonnemang och det gör jag själv också. Sedan är det många som redan gjort det, säger Karin Haxner som är den som ligger bakom protestlistan.

När Länstidningen och Östersunds Posten i slutet av förra året meddelade att prenumerationsavgiften höjs och att alla läsare som vill ha papperstidningen även får betala för nyheter på nätet, reagerade många prenumeranter på att de skulle betala för en produkt de inte ville ha.

Anledningen till att Karin Haxner dragit igång en protest i Änge och Offerdal är att hon tycker att prenumerationsformerna borde anpassas efter konsumenterna, och att det här i länet finns många äldre som bara vill läsa papperstidningen.

– Innan vi pensionärer är döda kommer de förlora på det. Sedan kanske det blir andra tider när 30- och 40-åringarna blir 60 år. Då kanske de fortsätter att läsa på nätet, men då är det andra tider, säger Karin Haxner.

Hans Lindeberg som är chefredaktör på ÖP säger att det är färre nu än under samma period förra året som sagt upp tidningen och att de fått betydligt fler prenumeranter som börjar läsa ÖP digitalt sedan prenumerationsformerna ändrades.

Tipsa oss på P4 Jämtland!

Den här nyheten har vi gjort tack vare ett tips från en lyssnare. Vill du tipsa oss om en nyhet - ring publikredaktör Camilla på 063-16 06 48 eller mejla p4jamtland@sverigesradio.se.

Vill du gå med i vårt Nyhetsnätverk - klicka här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista