Scen ur filmen Frost. Foto: TT
Film

Pappa med 533 barn och nya Disneyfilmen "Frost" på bio

Recension "Frost" och "Delivery man"
2:10 min

"Frost" och "Delivery man" är nya filmer på bio i Östersund i kväll. P4:s filmkritiker Björn Jansson har sett dem och ger sin recension.

Brukar du gå med dina barn på biopremiärer? Eller sparar ni tills det lugnat ner sig? Kommentera!

Nya Disney-filmen "Frost" handlar om två systrar. Den ena har en magisk förbannelse över sig, allt hon tar i blir till is och frost. När hon råkar frysa ned sin syster stänger hon in sig i det stora slottet, och systern saknar hennes vänskap.

Tiden går och det blir dags för tronskifte och den äldre systern med förbannelse över sig ska krönas. Folket samlas då för att se kröningen när olyckan är framme...

– Jag tyckte att det långa stycket i början var skrikigt och inte så vackert. Har man växt upp med "Djungelboken" och sen sett "Lejonkungen" och några av de klassiska Disneyfilmerna tar det ett tag att vänja sig vid de nya animerade figurerna. Men barnen som såg samma visning som mig skrattade ganska ofta och levde med, så mitt betyg blir ändå en trea till "Frost", säger Björn Jansson.

Ingen finess och ingen dramatik

"Delivery man" med amerikanske komikern Vince Vaughn i huvudrollen är en typisk dussinkomedi. Historien låter kanske kul: David Wozniak har i sin ungdom donerat sperma. Trots att han lovades sekretess när han levererade, så kommer nu - flera år senare - advokaterna. 142 av de 533 barn som han är far till vill nu veta vem han är och har lämnat in en stämning till företaget han gick till...

– Det blir för mycket och för övertydligt. Mer snubbelhumor än finess och något drama är det definitivt inte. Jag ger "Delivery man" en tvåa i betyg, avslutar Björn Jansson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".