Foto: Evan Vucci/Ap
Sociala medier

Ring radion om livet på nätet!

Sitter du ständigt och kollar läget på din smartphone eller dator? Vilken nytta och glädje har du av t.ex. facebook, instagram eller andra sociala sidor på nätet? Vilka är nackdelarna, inte minst när det gäller barn och unga?

Idag lever många av oss en stor del av våra liv på nätet. Hur umgås du på nätet? Hur påverkar internet ditt liv? Använder du sociala medier dagligen för att hänga med i det sociala livet, för att umgås med vänner och bekanta? Hänger dina barn framför datorn hela dagarna och spelar spel, eftersom det är det moderna sättet att umgås på? 

Har du testat nätdejting och träffat din kärlek på nätet? Har du fått nya vänner via internet? 

Sociala medier har också blivit räddningen för många. Genom t.ex. det privata initiativet Hjälpkassen kan man få hjälp med att få mat på bordet, blöjor till sitt barn med mera när pengarna inte räcker till och när socialtjänsten inte stöttar upp. Då är det privatpersoner som mobiliserar och hjälper till. Har du hjälpt någon eller fått hjälp via kontakter på nätet?

Ring in och berätta om ditt liv på nätet - hur du umgås där eller hur ditt liv har påverkats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista