1 av 3
Johan Gavelin, kock och sommelier med dagens vinnarmeny Foto:Anneli Johansson/Sveriges Radio
2 av 3
Varmrökt rödingmousse med lingon och kavringkrutong Foto:Anneli Johansson/Sveriges radio
3 av 3
Örtbakad renkalvinnanlår med lufttorkad skinka och palsternackspuré Foto:Anneli Johansson/Sveriges Radio
Mat i P4

Gourmetmeny med kockprofilen Johan Gavelin

Meny för att fira blivande OS-framgångar
8:09 min

Duo av röding. Örtbakat renkalvinnanlår med lufttorkad fågelbergsskinka. Potatiskaka med Västerbottenost. Det är några av ingredienserna när Johan Gavelin gästade oss idag.

Kocken Johan Gavelin, som bor i Östersund, har varit med i P4 Jämtland i flera omgångar, senast i samband med att han var med och förde fram Klimpfjäll till seger i finalen i SVT:s stora matlagningsprogram Det stora matslaget.

Då vann hann med följande meny:

  • Duo av röding
  • Örtbakat renkalvinnanlår med lufttorkad fågelbergsskinka, potatiskaka med Västerbottenost,  kantareller, puré av palsternacka  samt rödvinssky
  • Hjortronparfait med knaprigt knäckflarn


Om du klickar på länken nedan får du receptet på hela menyn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".