Gelabs kontor på Frösön. Foto: Ann-Louise Rönestål Ek/Sveriges Radio
Företagande

Mångmiljonorder till Gelab

Elektroniktillverkaren Gelab med verksamhet i Gäddede och på Frösön har fått en mångmiljonorder. På sin hemsida skriver företaget att de börjat sammarbeta med ett globalt medicinteknikföretag.

Företaget ska bland annat leverera kretskort till sin nya sammarbetspartner. Produktionen har redan startat och produktionsvolymen kommer att öka ännu mer framöver.

Huruvida det här innebär nyanställningar på företaget framgår inte, förra året varslade företaget 20 av sina anställda i Gäddede.

– Vi är naturligtvis oerhört stolta och tacksamma över att vi blivit utvalda till samarbetspartner, vilket är ett bevis på att vår satsning mot medelstora till stora företag som utvecklar och tillverkar avancerade elektronikprodukter där stora krav ställs på kvalitet, flexibilitet och leveranssäkerhet börjar ge resultat säger Fredrik Dyfverman, VD och ägare av Gelab.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista