Skidåkare köar till liften i Åre. Foto: Johanna Vackdahl
Ekonomi

Sportlovsvecka i fjällen kostar på

Familjen Dahl från Lerum lägger över 20 000 kronor för att fira sitt sportlov med en skidresa i Åre. Många accepterar den prislappen. Men med lite tips och trix går det åka skidor även med en tunnare plånbok.

Har du och din familj råd att åka skidor på sportlovet? Kommentera!

– Vi har betalat cirka 20 000 kronor för resa, boende och liftkort för hela familjen, men sen tillkommer ju allt här uppe. Vi har med oss lite käk hemifrån men sen blir det lite äta ute här och så vidare. Så vi får se var det slutar, säger Niklas Dahl som är på skidresa i Åre med sin familj på tre personer.

Förra veckan fylldes länets skidbackar med göteborgare. Den här veckan är det skåningar, smålänningar och andra söderbor som har sportlovsvecka. Men ska man ta med sig familjen på skidresa i Jämtlands län, så kostar det alltså på.

– Jag tycker absolut det är värt pengarna! Det är en härlig miljö, kul med skidor, gott att se snö och just att byta miljö, så det tycker jag. Vi har åkt varje år nu i sex, sju år, säger Niklas Dahl.

En som firar sitt sportlov i Vemdalen är familjeekonomen Bodil Hallin. I P4 Jämtland vid klockan 08.20 tipsar hon hur du kan göra för att ha råd med en skidresa eller något annat sportlovskul för familjen – utan att ha 20 000 kronor på kontot. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista