Alexander Edler (23) grattas av lagkamraterna efter att ha gjort 5-3-målet för Tre Kronor i matchen mot Lettland i OS. Foto: AP Photo/Matt Slocum
OS - ishockey

Här hör du några av Edlers höjdpunkter i matchen

"Det där var skönt det!"
0:39 min

En assist och ett mål. Fin-fin debut i OS-sammanhang blev det för Alexander Edler i matchen mot Lettland, som annars inte var någon särskilt minnesvärd föreställning med cirkus Tre Kronor.

Efter två matcher på sidan fick Alexander Edler äntligen leka med de andra igen när Sverige slog Lettland.

 Men det blev en konstig historia. 

– De spelade bra, de spelade tajt, gjorde det trångt och svårt för oss. Vi kan spela bättre också, men det är en svår motståndare. Det är en sådan där match som vi ska vinna, men de är bra och inte lätta att spela emot, säger Vancouver-backen efter återkomsten.

Knätacklingen på Eric Staal i fjolårets VM-kvartsfinal mot Kanada i Stockholm stängde av honom i återstoden av VM, men också de två första OS-matcherna.

Stolt som svensk över skiddamernas prestation

Att stå bredvid har inte varit roligt. 

– Det är aldrig kul att titta på, man vill ju vara på isen självklart. Jag har sett fram emot det i flera dagar. Jag spelar ju hellre än att sitta på läktaren, säger Edler.

 Mot Lettland blev det ett mål och ett assist efter en uppladdning som bland annat bestod av missat guldjubel för Charlotte Kalla och de andra i damstafetten. 

– Jag såg inget av det, jag slog slutet av damishockeyn. Men både grejerna var otroligt imponerande, väldigt kul att se. Man blir stolt som svensk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".