Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Objudna gäster man inte vill ha i ett restaurangkök. Arkivfoto: Robert Mecea/TT
Livsmedelshantering

Restaurang får kritik för mathygien

En restaurang i Härjedalen får kritik för sin livsmedelshantering. Kommunens livsmedelsinspektörer har vidförnyad inspektion nyligen konstaterat att brister från ett besök man gjorde i höstas inte åtgärdats.

Nu har restaurangen fått ett föreläggande i ärendet.

Inspektörernas kritik gäller att restaurangen har en otät ytterdörr till sitt varuintag vilket medför riska att skadedjur kan komma in och komma åt matvarorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".