Margaretha Sigfridsson i OS-curlingturneringen i Sotji. Foto: Wong Maye-E/TT

Svenska curlingdamerna till final efter dramatik

1:26 min

Svenska curlingdamerna är klara för final efter en rysare mot Schweiz. Sverige vann med 7-5 sedan Schweiz med sista sten i sista omgången gjort en grov miss när de hade chans att avgöra.

Lag Margaretha Sigfridsson var favoriter, men spelade nervöst från början och lagen följdes åt till 3-3 inför åttonde omgången. Där gjorde dock Maria Prytz en miss med sista sten och Schweiz plockade en tvåa.

Prytz gjorde sedan två riktigt bra stenar i slutet av den nionde omgången som gjorde att Sverige fick en tvåa och ledning med 6-5 inför sista omgången.

Där blev Sverige pressat med många stenar i boet och Schweiz såg ut att kunna plocka en tvåa. Men Prytz lade in bästa sten och när Schweiz skipper Mirjam Ott sedan försökte slå bort den svenska stenen för att ta en tvåa och därmed seger missade hon helt. Stenen gick rakt igenom boet och svenska poängstenen räckte till seger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista