Foto: Jessica Gow/TT.
Polisarbete

Polisbristen i Härjedalen får kritik

Bristen på poliser i Härjedalen får skarp kritik. Förra helgen ska en pojke ha blivit brutalt misshandlad av sju män i Funäsdalen men polisen hade inte resurser att skicka dit någon patrull.

Förra helgen ska en pojke ha blivit brutalt misshandlad av sju män i Funäsdalen men när polisen kontaktades sa dem att de inte hade några resurser att skicka en patrull till Funäsdalen, skriver Tidningen Härjedalen.

– Förtroendet för polisen är noll, så här ska det inte behöva vara, säger mamman till den misshandlade pojken.

Hon får medhåll av ordningsvakten Sture Jonsson som menar att polisbristen är värre än någonsin.

– Någon måste slå näven i bordet och se till att det blir någon ändring, säger han.

Förra helgen fanns det enligt tidningen inga poliser i tjänst i hela Härjedalen, trots att turistsäsongen är i full gång.

– Säsongen är i full gång och då måste polisen se till att det finns resurser. Som det är nu verkar folk kunna göra vad som helst utan att polisen bryr sig och det är riktigt illa, säger Sture Jonsson.

Enligt Håkan Andersson vid polisen i Sveg finns det bara sex poliser som kan arbeta vid kvällar och helger i Härjedalen, vilket gör att det är svårt att få ihop schemat och hinna med allt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista