Marie Rödemark. Foto: Linnea Pettersson. Bilden är beskuren.
Stafettgästen

Stafettgästen Marie Rödemark höll tal för kronprinsessan Viktoria

22 min

Marie Rödemark är språklärare  på Duveds skola och Åre gymnasium,  men föreläser i hela landet om pedagogik, retorik, kroppsspråk m.m. Hon tycker att det är kul att åka till jobbet varje dag.

Så här skriver Marie Rödemark:

" Jag brinner för att påverka! Jag påverkar mina elever att tänka i ett mer existentiellt perspektiv, jag pratar om moral och etik, hur de ska växa som människor. Detta läsår startade jag Självkänsla som elevens val på Duveds skola, det har blivit en succé. Först valde 17 elever i första gruppen, sedan 21 elever i andra gruppen. Jag är en mental coach och jag vill att de ska bli sina optimala jag utan en massa förutfattade tankar om sig själva som hindrar dem. De går från sexan till nian."

" Jag har ett språklärarnätverk med 1500 språklärare över hela Sverige och 2008 fick jag Kungliga Vitterhetsakademiens pris för berömvärd lärargärning. Jag höll tal för kronprinsessan Viktoria och 200 ledamöter."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista