Sture Bergwall. Foto: Henrik Montgomery / TT.
Förflyttning

Beslut om Sture Bergwalls eventuella framtid i Jämtland

Inom kort kommer den för åtta mord friade Sture Bergwall, mer känd under namnet Thomas Quick, att få besked om sin framtid. Sture Bergwall vill om han släpps flytta till sin bror i Undersåker utanför Åre.

I slutet av den här veckan får förvaltningsrätten i Falun ett förslag till vårdplan kring Sture Bergwall och därefter ska rätten besluta om tvångsvården av Bergwall ska fortsätta eller om han ska släppas fri.

Sture Bergwall vill, om han släpps från den psykiatriska tvångsvården på Säters sjukhus i Dalarna, flytta till sin bror i Undersåker utanför Åre.

Johan Montelius, lagman vid förvaltningsrätten i Falun säger till P4 Jämtland att ett beslut om Sture Bergwall kan vara klart inom ett par veckor.

Ledningen för Säters sjukhus vill föra över Sture Bergwall till öppenvården. För en månad sedan rapporterade vi om att Sverker Svensson, chefsöverläkare vid psykiatrin i Östersund, i ett brev till förvaltningsrätten motsatte sig att Sture Bergwall skulle få vård i Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista