Musik

Juryn rörd till tårar när Jon-Henrik jojkade i Talang Sverige

4:22 min

Jon-Henrik Fjällgren från Mittådalen fick stående ovationer av både publik och jury i TV3-programmet Talang Sverige i går kväll. Tobias Karlsson i juryn började t o m gråta när Jon-Henrik jojkade.

Det blev full pott från juryn för Jon-Henriks jojk som han tillägnar sin bäste vän som nu är död. Det berättade han i P4 Jämtland i går inför uttagningen i tv.

– Det är en fantastisk upplevelse varje gång man hör jojken! Fast man inte förstår ett enda ord så förstår man att det här är på riktigt, säger Tobias Karlsson.

Talang Sverige är jakten på Sveriges okända supertalanger. Först görs en auditionturné till Gävle, Stockholm, Norrköping och Helsingborg. I de första åtta avsnitten visas uttagningarna till delfinalerna. I avsnitt nio gör juryn sin slutgiltiga gallring för att få fram de 36 akterna som ska vara med i de tre delfinalerna och ha chansen att vinna en miljon i finalprogrammet.

– Vi älskar att bli överraskade, vi älskar att hylla någonting vi inte är så vana att hylla. Jag tror på det här stenhårt! Jag tycker det luktar väldigt mycket Talang 2014, säger Tobias Karlsson.

I juryn finns förutom dansaren och koreografen Tobias Karlsson, Robert Aschberg, Carolina Gynning och Shirley Clamp. Programledare är Adam Alsing och Malin Gramer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista