Trångt i starten på Vasaloppet Foto:TT
Vasaloppet

Niklas Pettersson gör debut i historiens tuffaste Vasalopp

Vasaloppet ska köras på söndag trots väderkaos och plaskblöta skidspår. Då passar Niklas Pettersson från Oviken på att göra debut.

Vilka tips behöver han för att klara hela Vasaloppet? Kommentera!

På grund av det varma och blöta vädret så har det legat ett stort murrigt orosmoln över den stora finalen på Vasaloppsveckan. Det nio mil långa loppet är värt att ställa in sin sovmorgon för på söndag. Men i går meddelade Vasaloppets vd Anders Selling att loppet körs som planerat.

– Jag fick en klump i halsen när jag insåg att det skulle kunna vara ett alternativ att ställa in Vasaloppet 2014. Men med lite hjälp av vädrets makter ska vi fixa det här, säger Anders Selling.

Sveriges Vasaloppstätaste län är inte helt oväntat "värdlänet" Dalarna som har hela 15 åkare per 1 000 invånare. På andra plats kommer Jämtland som har 8 anmälda åkare per 1 000 invånare. En av dem är Niklas Pettersson från Oviken som gör debut i Vasaloppet på söndag.

I P4 Jämtland vid klockan 06.45 är Niklas Pettersson med i morgonprogrammet hos Johanna Vackdahl och tar emot alla tips han kan få. Hjälp honom!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".