Robin Bryntesson Arkivbild. Foto: Lindha Olofsson/Sveriges Radio.
Vasaloppet

Bryntesson testar nya metoder för diabetiker i slaskigt Vasalopp

Längdåkaren Robin Bryntesson om Vasaloppet
3:56 min

Den senaste tidens vårvärme har tagit hårt på snötäcket och inte minst på Vasaloppspåren i Dalarna.

Idag på förmiddagen meddelade Vasaloppets ledning att Vasaloppet på söndag ser ut att kunna genomföras, men läget är fortfarande kritiskt.
– Vi tränade i Orsa-Grönklitt i dag, eftersom det är så varmt i Mora, och man ska inte slita på snön i onödan, säger Rossöns Robin Bryntesson som är en av dem som ska stå på Vasaloppets startlinje på söndag.

Nu dräneras vasaloppspåren dagligen och snö läggs ut.
– Jag förstår att de börjar bli lite oroliga, men jag tror nog att de fixar det här, även om det finns risk att det blir jobbigt för motionärerna, men arrangörerna säger ju att de ska flyga in snö.

Robin Bryntesson kör i år Vasaloppet för ett nytt team som heter Changing Diabetes. Han tycker det händer mycket när det gäller diabetes och elitidrott, men att det finns mer att utveckla.
– Vi försöker optimera prestationerna med hjälp av kolhydrater, för vi behöver ju också energi, trots att vi inte kan använda sportdrycker och energikakor, säger Robin Bryntesson.

Hans bästa placering i Vasaloppet är en tolfte plats.
– Det är ju en placering jag känner för att slå, säger Robin Bryntesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".