Felanmälan om takläckage på Dungens förskola.
Dungens förskola

Vattenskadan på Dungen i Brunflo smittar av sig på politikerna

1:13 min

Nyheten i P4 Jämtland i morse om att föräldrar hållits ovetande om allergiska symptom på Dungens förskola i Brunflo, efter en långvarig vattenskada, har väckt föräldrarnas vrede.

Det var i morse vi berättade att det larmades om allergiska problem redan för två år sedan, på Dungens förskola, men att inga mätningar gjordes av inomhusluften.

Senaste tiden har minst 4-6 barn visat allergiska symptom och liksom flera ur personalen. Misstankarna har riktats mot inomhusluften, men den två år gamla larmrapporten om vattenskadorna och att ingen kontroll då gjordes av inomhusmiljön har föräldrarna hållits ovetande om.

Nu landar frågan inte bara åter på fastighetsavdelnings bord, utan smittar även av sig på den politiska ledningen i Östersund. Björn Sandal, som är barn och utbildningsnämndens ordförande, ställs mot väggen av en uppretad Susanne Persson som håller sitt barn hemma efter att läkare förbjudit dem att gå tillbaka.

– Så länge den här utredningen fortlöper så finns det en risk för att barn på förskolan utsätts för fara. Vad ska ni göra åt det? Det är väldigt starka tecken på att det är mögel där borta. Det är många barn sjuka, säger hon.

Björn Sandal säger:

– Det här har förekommit tidigare i våra lokaler, då evakuerar man ju lokalerna om man gör den bedömningen. Jag vet inte hur långt man kommit, det är en fastighetsansvarig som jobbar vidare med det här och ser och gör en bedömning, hur och när, och om man skall flytta verksamheten och evakuera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista