Maria Strid. Privat foto.
Stafettgästen

Stafettgästen Maria Strid från Frostviken

44 min

Redan som elvaåring  var Maria Strid barnflicka i en renskötarfamilj. Hon utbildade sig på Mittuniversitet och har numera anordnat kurser i jamska för utrikesfödda, blivande undersköterskor.

Maria gick gymnasiet i Järpen på hotell - och restaurangprogrammet och har arbetat som kock och servitris i Åre. Hon beskriver sin tonårstid som periodvis ganska vild. Vi kan inte låta bli att notera att hennes dotter, som blir fyra år i maj, heter Vilda !
Maria började att studera på Risk -och krishanteringsprogrammet vid Mittuniversitet 2009. Numera är hon samordnare och coach i olika arbetsmarknadsprojekt på Eductus i Östersund.

Så här skriver Maria om sig själv:

" Som person är jag självständig, utåtriktad och drivande, för mig är det viktigt med personliga mål och ha ständiga nya utmaningar som driver mig framåt och ger ny energi, jag gillar inte stagnation. 

Det jag tycker är viktigast i livet är att ha roligt, och att ta till vara på sina chanser, mitt motto i livet är - vad skulle kunna hända." 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista