Sånghusvallens skola. Foto: Pelle Zackrisson
Skola

Elever från Sånghusvallen flyttas till Ås skola

" Vi borde ha förstått att den var för nätt"- menar ansvariga
1:16 min

Från hösten flyttas 4:e och 5:e klassarna från Sånghusvallens skola, i Krokoms kommun, till provisoriska paviljonger vid Ås skola.

Hur skall platsbristen lösas tycker du? Hör av dig till oss: p4jamtland@sverigesradio.se,  eller diskutera här!

– Det blir en lösning inför nästa år, men vi måste ta ett möte med föräldrarna och de som bor i Sånghusvallen. Vi måste ju lösa problemet inför nästa år, och då måste vi agera nu, säger centerpartisten, Karin Wallén, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Mötet hon vill få till handlar om åren framöver och vilken lösning som måste till.

Skolan i Sånghusvallen invigdes hösten 2012 och var redan från start för liten befarade man, samtidigt som kommunen släppt fler och fler tomter för nybyggarfamiljerna. På ett sätt har kommunen själva drivit på och skapat platsbristen därigenom.

Föräldrar i Sånghusvallen vill nu förhindra flytten till Ås skola, bland annat genom en namninsamling. Och menar att ett av argumenten för deras flytt till Ås, var just löftet om att samla både förskola och F5-skola i närområdet.

Karin Wallén är självkritisk och tycker att Krokoms kommun kunde skött hela frågan bättre.

– Jag tycker inte att vi från kommunens sida haft rätt ingångsvärde i det här, och vi borde förstått att skolan i Sånghusvallen var nätt byggd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".