Jonas Sandbom tror på framtiden och hoppas att det ska bli ännu fler arbetstillfällen. Foto: Victoria Herkules/ Sveriges Radio
Jobb

Tio nya arbetstillfällen i Bräcke skapar framtidstro

1:43 min

Tio personer började i dag att arbeta på ett nystartat callcenter i Bräcke och de nya arbetstillfällena betyder mycket för orten.

Petri Suhonen är en av de som anställts på callcenterföretaget. Han har varit arbetslös ett tag och innan dess veckopendlade han till Strömsund och att kunna jobba på hemmaplan är något han längtat efter.

– Jag har varit arbetslös ett tag och så kom möjligheten här, så det känns jättespännande.

Hur viktiga är de här nya jobben för Bräcke?

– Det är jätteviktigt. Det har försvunnit så mycket arbeten här så det känns jätteviktigt att det kommer nya hit så det blir lite framtidstro i byn, säger Petri Suhonen.

I höstas kom beskedet att Mittpac lägger ner verksamheten i Bräcke och tio anställda berördes av nedläggningen. Men nu ett halvår senare är det återigen verksamhet i lokalerna och i dag var det första arbetsdagen för Petri och hans kollegor. Flera av de som fått jobb på callcentret har varit arbetslösa en tid och en av Petris nya arbetskamrater säger att han hade tappat tron på att han någonsin skulle få ett jobb i Bräcke. För Jonas Sandbom som är vd för Bräcke Tradings handlar det både om att skapa arbetstillfällen och att själv kunna jobba på i hemorten.

– Det känns jättebra. Alltid spännande att kunna hjälpa bygden. Men jag har startat det för min egen del också, för att kunna ha ett eget arbete i Bräcke.

Hur ser du på framtiden?

– Jag ser jätteljust på den. Jag tror att vi kommer hålla de första tio i arbete kontinuerligt och jag hoppas att vi kommer att utöka verksamheten. Sedan ska de andra verksamheterna i byggnaden också växa och det kommer också att skapa fler arbetstillfällen, säger Jonas Sandbom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista