Thomas Quick, numera Sture Bergwall. Foto: Yvonne Åsell /TT
Vård

Sture Bergwalls vårdplan klar - flyttar till Jämtland om han släpps

Nu har Säters sjukhus lämnat in en vårdplan för den åtta mord friade Sture Bergwall, mer känd under namnet Thomas Quick. Om han släpps från den slutna vården flyttar han till Jämtland.

Förvaltningsrätten ska nu titta på vårdplanen och därefter bestämma om Bergwall ska skrivas ut från den slutna rättspsykiatriska vården vid Säter.

Det mesta i planen är sekretessbelagt men det framgår att Bergwall, om han blir utskriven, kommer att flytta till Jämtland eftersom den person som anges som ansvarig läkare vid en utskrift är chefsöverläkare i Jämtland.

Bergwall har från och med slutet av januari börjat få permissioner och varit i Falun flera gånger och enligt chefsöverläkaren på Säter har alla friförmåner fungerat bra.

"Sture har under den senaste tiden mått mycket bra och är förväntansfull inför ett liv under friare former", står det i vårdplanen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista