1 av 2
Kocken Linda Frost inspirerar till en jämtländsk nyttig brunch Foto:Anneli Johansson/Sveriges Radio
2 av 2
Vad vore en brunch utan american pancakes? En nyttigare variant innehåller linfrö och vetekli. Foto: Anneli Johansson/Sveriges Radio
Mat

Amerikansk brunch - nyttigare på jämtländskt vis

Nyttigare brunch med kocken Linda Frost
4:24 min

Trenden att äta brunch breder ut sig över hela världen. Men samtidigt som vi vill njuta av en diger måltid så ställs nu kravet på hälsosammare rätter. Njut av kocken Linda Frosts recept.

Slå ihop frukost och lunch och du får en populär brunch.
Trenden med att äta brunch breder ut sig över hela världen och kocken Linda Frost inspirerar till en väldigt typisk amerikansk måltid som blivit lite nyttigare på jämtländskt vis.

Lindas sambo kommer från USA och familjen lagar ofta brunch på helgerna.
Det är en rejäl måltid som innehåller allt från pannkakor, ägg, bacon, frukt, smoothies och en söt kaka.
Barnen brukar uppskatta de fluffiga american pancakes och french toast sticks som smaksatts med kanel och som doppas i lönnsirap, berättar Linda.

Linda har medvetet gjort brunchen nyttigare genom att mixa ihop en smoothie med jordgubbar och banan. Den blir ännu hälsosammare med hjälp av linfrö, vetekli och fjällfil. Ett tips är att förbereda brunchen dagen innan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".