Media

Glesbygdsbor blir utan papperstidning på lördagar

1:41 min

Mittmedia, som äger både LT och ÖP, kommer inte att dela ut lördagstidningen efter årsskiftet i stora  delar av glesbygden.

Kommer du sakna din tidning? Eller läser du hellre på nätet? Kommentera!

Besparingen sker inom hela utgivningsområdet från norr till söder. I vårt område berörs drygt 2 600 abonnenter i Jämtland-Härjedalen och Medelpad.

När P4 Jämtland frågar, svarar Mittmedia i ett mejl att allt beror på postens förändringar. Det är de som delar ut lördagstidningen och att det ligger utom Mittmedias kontroll. Exakt hur många eller på vilka orter ÖP och LT:s läsare drabbas har inte gått att få en uppgift om.

Sedan den 1 maj avvecklar posten successivt all lördagsutdelning, något som skall vara helt klart 1 januari.

Att Mittmedia skulle dela ut tidningen själva blir för dyrt, och man väljer hellre att spara pengar.

I ett internt PM framgår att Mittmedias koncernledning beslutat dra in delar av lördagsutdelningen i glesbygd, från årsskiftet. Det sker även i Västernorrland, Dalarna, Hälsingland och Gävleborg.

I det interna pm:et beskrivs också en besparing på fem miljoner kronor för Mittmedia.

Planen är att abonnenter som inte vill vänta till måndagen för att läsa lördagstidningen istället ska erbjudas e-tidning eller en femdagars prenumeration på papperstidningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista