Livsmedel

Här gör studenterna sina egna tårtor

8:31 min

Om några veckor är det studenttider och eleverna vid konditori- och bageriutbildningen vid Jämtlands gymnasium gör sina egna tårtor.

Lärarna, Leif Axelsson och Sofie Nygaard står lugnt och betraktar avgångseleverna som kokar Lemon curd, kavlar marsipan och lägger gele på jordgubbar.
Det är snart student för avgångseleverna vid Restaurang- och livsmedelsprogrammet vid Jämtlands gymnasium och idag ska det bakas tårtor.

Eleverna får träna på att garnera studenttårtor och snabbt växer det fram rosor, studentmössor och fotbollar i marsipan.

Josefin Erlandsdotter berättar att det bllir mamma som får baka hennes studenttårta. Sabine Ejenstam formar små små studentmössor i marsipan som ska pryda en studenttårta, själv föredrar hon äta violtårta.

Ronny Högberg som är enda killen i klassen siktar på att få jobb som bagare efter studenten eftersom han älskar att baka matbröd.