Jens Ganman. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.

Fakta om Jens Ganman

Från Wikipedia:
Jens Ganman, född 16 april 1971 i Karlstad, är en svensk artist, författare och frilansskribent.

Jens Ganman är uttalad helnykterist och har engagerat sig i djurskyddsfrågor.Biografi

Ganman arbetade under större delen av 1990-talet som frilansreporter åt bland annat SVT och Sveriges Radio, där han främst gjorde sig känd som överdrivet kolerisk TV-kritiker i program som Vox och Signal.

Han romandebuterade 2004 med boken Mess, till hälften kärleksroman, till hälften satir över det moderna kommunikationssamhället med mobiltelefoni och tvångsmässigt sms:ande som främsta måltavla.
Boken väckte viss uppmärksamhet tack vare sin detaljerade skildring av musikgenren pudelrock.

Uppföljaren Blod & Död kom året därpå och utgjorde en markant kursändring jämfört med den första boken. Blod & Död är en allegori över ett samhälle som dyrkar våld och underhållning över allt annat, samtidigt som berättelsen har ett provokativt könsrollsperspektiv.

Boken innehåller en mängd populärkulturella referenser inom film, musik och litteratur och innehåller även ett omfattande appendix som kommenterar och förklarar den uppsjö av namn och företeelser som förekommer i texten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista