Matinköp

Allt fler väljer hemkörd matkasse

1:17 min

Det blir allt populärare att abonnera på matkassar och få varorna levererade fram till dörren. Enligt länsborna finns det flera orsaker till varför man väljer det här.

– Jag tror att det är lätt och bekvämt. Man får i princip en färdig meny och så spar man tid på det, säger Ingegerd Nilsson.

Allt fler upplever att vardagen är stressig och att man inte hinner med det man vill under dygnets vakna timmar. Därför väljer allt fler att skaffa en matkasse och gärna den vegetariska varianten. Många tycker det är smidigt att få matvarorna levererade till dörren, allt för att spara tid. Per-Lars med familj är några som funderat på det.

– Fördelen är att man inte behöver fundera så mycket på vad man ska äta, man kan planera lättare. Hade vi haft möjligheten att använda oss av det där vi bor så hade vi gjort det, säger Per-Lars som bor ute på landet dit de inte kan få varorna levererade.

– Det vore bra men eftersom jag är vegetarian och resten av familjen äter kött så lönar det sig inte, säger Ida Roos.

Några av de länsbor P4 Jämtland pratat med tycker att priset på matkassen är för dyr och att det är en anledning till att man inte har det. Sedan är det många som vill handla själv så att man kan se och känna på varorna.

– Jag som ungdom tror jag inte skulle ha råd med det. Sedan tycker jag själv om att vara ute och gå så det blir ju automatiskt. Men det är ju ett stort plus i vardagen för äldre och de som har svårt att gå, säger Linn Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista